SCAN

Una de les millors coses que deixo endarrere en aquest 2022, és, sense dubte, haver treballat amb el Jesús Vilamajó en el Festival de Fotografia SCAN de Tarragona.

He fet recompte i no us negaré que hi he treballat de valent, m’hi he deixat la pell treballant en feines que com bé diu el jefe, no es veuen, però es noten. Gràcies a la Nata Lloreta per recomanar-me i gràcies de tot cor a en Jesús que a cegues a confiat en mi i sincerament, ha estat un veritable plaer.

En aquests mesos intensos de tardor, aquesta feina m’ha brindat l’oportunitat de descobrir els secrets amagats i les persones que són l’ànima d’un esdeveniment cultural tan emblemàtic com l’SCAN. La gestió, la coordinació, la logística i la fotografia em defineixen i doncs no negaré que li he posat grams de passió i entusiasme a dojo. M’he sentit molt feliç.

I què dir de l’entorn! jo venint d’interior, Tarragona m’ha quedat sempre una mica lluny i que afortunada que he sigut de poder conèixer-la petit a petit. Una vila més, que suma en mi i que queda al cor.

El plat fort de l’SCAN és sense dubte l’exposició Talent Latent, aquest any per primera vegada ha girat entorn d’una temàtica concreta: la guerra. Els nou artistes exposats han estat seleccionats pel comissari Sema D’Acosta per mitjà d’una convocatòria internacional on s’han presentat més de 120 propostes diferents. La inauguració va ser el 18 de novembre del 2022 al Mèdol, centre d’arts contemporànies i hi van assistir més de 300 persones.

El segon plat fort va ser el dissabte 19 de novembre amb la jornada professional Full Contact, on també a través d’una convocatòria es van seleccionar 12 artistes emergents. Vam convidar a una trentena de followers i agents de l’art per tal d’establir sinergies entre tots ells. El lloc de trobada va ser al Teatret del Serrallo de Tarragona.

Altres exposicions i activitats que han conformat el catàleg SCAN d’aquesta novena edició des del 18 de novembre i fins el 8 de gener han estat les següents:

* Far away from home: the voices, the body and the periphery de la fotògrafa búlgara guanyadora del premi Full Contact del 2018, Hristina Tasheva a la galeria joieria Personal

* Maquis de Julián Monterde al claustre de l’Antic Ajuntament de Tarragona

* Balazos, grafitos y temple de Julián Barón

* Get Ready de l’emblemàtic artista tarragoní Marcel Pey, comissariat per la Chantal Grande al MAMT
* Photoooks: War at a distance amb la comissària Natasha Christia

* Cicle de Diàlegs SCAN amb la comissària Alexandra Laudo

Alexandra Laudo & Albert Alcoz

* Biblioscan
L’aparador del bibliomercat del mercat del barri de Torreforta de Tarragona pretén sensibilitzar als i les visitants sobre el tema de la guerra amb un muntatge basat en la fotografia Dia 8 de Shevchenkoinvestigador i escriptor de Kíiv. La imatge, en la qual apareix una finestra de l’habitatge de l’autor, convertida en icona de la resistència ucraïnesa, convida a reflexionar sobre el doble joc d’utilitzar els llibres i la cultura com a arma contra la barbàrie de la guerra.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: